Grundläggande datorkunskaper

Den här avdelningen av SupportData.Nets webbplats är till för dig som är nybörjare. Här kommer jag att förklara sådant som kan tyckas krångligt eller rentav alldeles obegripligt för den som nyligen har skaffat dator.

Använd sidan så här

Till vänster på den här sidan finns en meny. Peka där det står "Förklaringar". Då öppnas en lista där du ser om just det du undrar över finns med. Peka i så fall på den texten och klicka. Då kommer du till förklaringen på din fråga.

Menyn kommer hela tiden att finnas kvar till vänster, så att du kan bläddra vidare bland förklaringarna. Om du vill komma tillbaka till just den här sidan, klickar du på "Inledning".

Om du klickar upptill i menyn, på "Startsidan", kommer du till förstasidan på SupportData.Net.

Förklarade ord

När jag använder ord som kan vara okända för dig som är nybörjare vid datorn, kommer jag att förklara dem direkt. Men för att texten inte skall bli fylld av förklaringar, lägger jag dessa som ett tips. Du ser vilka ord som är förklarade genom att de är understrukna och har en avvikande färg. Peka på detta ord, så visas förklaringen.

Observera att länkar som öppnar andra sidor inte är understrukna på den här webbplatsen!

Skriv och fråga!

För att jag skall veta vad som behöver förklaras, är det viktigt att du som nybörjare talar om det för mig.

Längst ned på varje sida finns en "e-postlänk" – alltså en text som du kan klicka på för att skicka e-post – där det står "Karin Andersson". När du klickar på den, öppnas ditt e-postprogram med till- och frånraderna ifyllda och med ämnesraden ifylld.

Skriv in din fråga och skicka den till mig. Jag svarar dig personligt så snart jag hinner – oftast samma dag. Alla frågor som kan vara intressanta för flera nybörjare kommer jag dessutom att besvara i den här avdelningen.

Observera att den här e-postlänken bara är avsedd för nybörjarfrågor!

E-postlistan Datorsupport

Du bör dessutom ansluta dig till vår e-postlista Datorsupport. I den kan du ställa alla slags frågor om datorer och datorprogram, även rena nybörjarfrågor. Det är ett bra sätt att öka sina kunskaper och så småningom kommer du själv att kunna hjälpa andra nybörjare.

E-postlistan fungerar så här: Du skickar din fråga till listans e-postadress och frågan kommer då till alla som är anslutna till listan. Vem som helst som är ansluten kan besvara frågan, och även svaren går till alla som är anslutna. Det betyder att det alltid finns många som kan hjälpa varandra att hitta lösningen på olika problem.

För att ansluta dig till e-postlistan .

© SupportData.Net