CleanSkinFX

CleanSkinFX retuscherar porträtt helt automatiskt och ger slätare hud utan att detaljskärpan i hår, ögon och bakgrund förstörs.

Testat av:
OS: Windows

Programmets hemsida
Pris: Gratis

Bilden är tagen med Sony Mavica MVC-FD88, inomhus och med kamerans blixt. Jag har klippt ut en detalj ur bilden, men för övrigt har jag använt den precis som den är. Ögon och hår är oskarpa och flickans kind är "tonårsprickig" (tycker hon själv). Dessutom tycker hon inte om den skarpa skugglinjen frånn näsan till munnen, "svettblänket" från blixten eller de små ådror som lyser igenom ansiktshuden.

Med CleanSkinFX blev resultatet det här. Jag använde "Enhance pink" och "Double Clean". Håret och ögonen har fått ny skärpa. Huden är slätare – ådror och röda småprickar framträder inte lika tydligt. Skuggan i "skrattvecket" från näsan till mungipan har mjukats upp betydligt, och blixtblänket stör inte längre. Och – det kanske viktigaste – flickan tycker om porträttet!

CS fungerar bäst på stora porträttbilder av ljushyade människor, där bildformatet är 1200x700 pixlar eller mer. Ansiktet skall vara den dominerande delen av bilden och får inte ligga i skugga. Bilden bör vara tagen med digitalkamera eller scannad från film. Färgbalansen måste vara god.

Det kan ta någon eller ett par minuter att behandla en bild som innehåller 2 megapixlar, men resultatet blir ett porträtt med proffsigt retuscherad hud och skarpa detaljer i ögon och hår.

  • Filstorlek: 523 kB
  • Språk: Engelska
  • Hjälpfil: Nej, men programmet är så lätt att använda att man förstår det utan hjälpfil.

© SupportData.Net