Pixie

Händer det att du hämtar färger direkt från skärmen? Då är Pixie ett bra verktyg - ett litet och enkelt program som trots sin litenhet innehåller en hel del godis:

  • Peka på den färg du vill ha. I programfönstret visas färgens HEX-, HTML-, RGB-, CMYK- och HSV-värde. Dessutom visas muspekarens exakta koordinater.
  • Tryck på Ctrl+Alt+C för att kopiera HTML-värdet till klipphanteraren. Därifrån kan du klistra in värdet direkt i din HTML-kod.
  • Tryck på Ctrl+Alt+X för att öppna färgblandaren med den senast valda färgen förvald. Härifrån kan du blanda till färger som för tillfället inte finns på skärmen och skapa dina egna paletter.

Peka på det område där du vill hämta en färg och tryck sedan på Ctrl+Alt+Z. Nu får du upp en förstoring av det valda området och kan mycket exakt välja rätt färg. Det förstorade området är 32x32 pixlar som förstoras 7 gånger.

  • Tryck på Caps Lock och Scroll Lock samtidigt. Nu kan du låsa den färg som muspekaren vilar på. För att låsa upp trycker du en gång till på Caps Lock och du kan växla fram och tillbaka hur du vill.
  • Peka på programfönstret och håll ned vänster musknapp. Nu kan du flytta fönstret vart du vill på skärmen.
  • Omdefiniera snabbkommandona genom att starta Pixie från kommandoraden och ange de nya snabbvalen där. Exempel: pixie.exe 123 gör att Ctrl+Alt+C ersätts med Ctrl+Alt+1, Ctrl+Alt+X med Ctrl+Alt+2 och Ctrl+Alt+Z med Ctrl+Alt+3.

Muspekaren vilar på en blå färg. För att fånga upp värdet på just den färgen trycker jag på Ctrl+Alt+C och har värdet 3278A9 färdigt att klistras in i HTML-koden.

Pixie är gratis.

Hämta programmet

© SupportData.Net