Programtips

Samtliga program som beskrivs i den här avdelningen är testade. Alla håller så pass hög klass att de som testat programmen ansett dem som bra. I några fall, där vi har hittat "missar" i programmen men ändå ansett dem bra, finns detta angivet.

I dag, när de flesta har stora hårddiskar och mycket RAM i datorn, är det inte lika viktigt som tidigare att programmen är små och resurssnåla. I många fall har vi dock tittat litet extra på detta, särskilt när det gäller program som bör ligga aktiva i bakgrunden så snart datorn är i gång.

Många program läggs in för att starta automatiskt när Windows startas. Detta kan man möjligen godkänna när programmet har funktioner som gör att det behöver vara öppet. Men det är viktigt att man får en upplysning om detta under installationen, så att man själv kan välja hur man vill göra. Om programmet lägger sig i autostarten utan att tala om det, påpekar vi detta.

Inget av programmen i den här avdelningen anses som adware, spyware eller liknande. Samtliga program är kontrollerade mot listan på Spyware-Guide.Com.

Ingen betygssättning

Vi har avstått helt från att betygssätta programmen, eftersom det är så många olika egenskaper som måste vägas in i en sådan betygssättning och varje användare har sin egen uppfattning om vad som är viktigt. I stället är det programtestarens egna synpunkter och omdömen som här kommer till uttryck.

Däremot är det ju just tips det handlar om i den här avdelningen. Alltså har vi inte tagit med program som vi inte anser vara värda att tipsa om.

Kontrollera programmet själv

Innan du installerar ett program som du är osäker på, kan du själv undersöka om det är ett känt spionprogram. Skriv in programnamnet i sökrutan nedan och klicka på "Sök". Du kommer då till Spyware-Guide.com, där det programnamn du skrev in kontrolleras mot en stor databas över spionprogram.

Den nya sidan öppnas i ett eget webbläsarfönster. När du stänger det finns den här sidan fortfarande öppen under det.

Sök på Spyware-Guide.com

Hitta bland programmen

 • Alla program
  Här finns en lista över alla programmen i bokstavsordning.
 • Kategorier
  I menyn till vänster kan du via "Kategorier" hitta det program du vill läsa om.
 • Betalprogram
  Program som du kan hämta från Internet och pröva, men som du måste betala för att få använda. En del av programmen har vissa begränsningar tills de är registrerade.
 • Gratisprogram
  Program som du kan hämta från Internet och använda helt gratis. De här programmen har inga inbyggda reklam- eller spionfunktioner, men i vissa fall är tanken bakom dem att de skall göra reklam för betalversioner av samma program, genom att ge användaren en "fingervisning" om vad betalversionen kan göra.
 • Smågodis
  Här kan du läsa om och direkt från den här webbplatsen hämta en samling små men mycket användbara gratisprogram.

Kategorierna

Den här pilen vid ett programnamn på sidorna som presenterar alla program inom de olika kategorierna, innebär att tipset har lagts till under den senaste månaden.

 • Bildhantering
  Hantera bildmappar och bildfiler och förbättra bilder från digitalkameran. I den här kategorin hittar du även program för att "klippa bilder" från skärmen.
  Läs om alla programmen.
  Se även Bildtema | Programtips.
 • Filhantering
  Progam som utökar funktionerna i Utforskaren eller ersätter den helt och hållet. Här hittar du även verktyg som borde ha funnits inbyggda i Windows redan från början.
  Läs om alla programmen.
 • HTML-redigering
  Bra verktyg för hemsidesbyggare.
  Läs om alla programmen.
 • Musik och multimedia
  Gör egna presentationer, jobba med musiken och bränn CD-skivor.
  Läs om alla programmen.
 • Textredigerare
  Program som kan betydligt mer än Anteckningar.
  Läs om alla programmen.
 • Skrivbordet
  Gör Skrivbordet roligare eller bara mer praktiskt.
  Läs om alla programmen.
 • Spel
  Bra spel – även för små barn som kanske inte förstår innebörden i spelet, men ändå har roligt med det och samtidigt lär sig något. Här finns även program för att göra egna spel.
  Läs om alla programmen.
 • System
  Här finns alla program som ger dig information om windowssystemet eller tillåter dig att ändra inställningarna i detta..
  Läs om alla programmen.
 • Säkerhet
  Program som hjälper dig att skydda både dig själv och datorn, till exempel mot spam, adware, spyware, trojaner och liknande.
  Läs om alla programmen.
 • Verktyg
  Fler program som förenklar tillvaron för oss som använder Windows.
  Läs om alla programmen.

Tipsa oss

Har du tips om program som borde finnas med i den här avdelningen? Du kanske själv vill testa program och skriva om dem? Glöm inte att ange internetadressen till programmets hemsida!

© SupportData.Net