Köp Visual Basic-skolan på CD

Nu finns Visual Basic-skolan att köpa på CD. Priset för en skiva med enskild licens är 240 kronor. Om du behöver licens för annan användning, till exempel i undervisning, tar du kontakt med .

Support ingår i priset

I priset ingår hjälp i "rimlig omfattning" – vi tolkar "rimlig" med rätt vida gränser!

Beställ så här

Sätt in 240 kronor på Kjell Anderssons postgiro 401 07 12 – 0. Ange att det gäller "Visual Basic-skolan" och glöm för all del inte att skriva ditt namn och din adress, så att vi vet vart vi skall skicka skivan. CD:n kommer "med vändande post".

För vem?

Skolan är till för dig som vill börja med programmering i Visual Basic. Inga förkunskaper krävs. För att kunna ladda programmen med kodexempel som finns på skivan måste Visual Basic vara installerad på din dator.

CD:n innehåller

Visual Basic-skolan

50 lektioner som tar dig från VB-programmerandets första grunder och långt på vägen mot avancerade program. Den kod vi använder i lektionen finns också som färdigt program så att du kan pröva.

I Visual Basic kallas alla verktyg vi arbetar med för objekt. I varje avsnitt går vi igenom ett objekt, hur man ändrar dess egenskaper och hur detta kan styra egenskaperna hos andra objekt.

Meningen är att vi skall lära oss att se dessa objekt som byggstenar, för att senare kunna kombinera dem till att bygga större program. Koderna i de flesta lektionerna finns att ladda upp i Visual Basics editor – dessa kan du då experimentera med och provköra.

ASP-skolan

Om du vill ha din databas på Internet där besökarna själva kan välja vad de vill se på sidan, kan du använda Visual Basic och SQL tillsammans med HTML. Då får du ASP-sidor.

Skolan visar hur du installera PWS eller IIS, och hur du skapar dynamiska ASP-sidor med VB-skript, SQL mot Access.

SQL-skolan

Om du skall ha en databas i ditt program måste du använda frågespråket SQL för att hantera dina data. Du lär dig att programmera Visual Basic mot Access-databaser med SQL. Resultatet blir att du kan söka i Access med SQL och variabler och få resultatet presenterat i Word.

Kodbanken

50 "kodsnuttar" som du definitivt kommer att ha nytta av. De här kodsnuttarna hör inte ihop med särskilda lektioner, utan är helt enkelt användbara verktyg.

ActiveX

15 ActiveX-kontroller med källkodsexempel utökar möjligheterna i ditt programmerande.

PrettyCode

Gratisprogrammet PrettyCode hjälper dig att göra snygga utskrifter av din programkod.

© SupportData.Net