Gratis hjälp!
En webbplats utan anknytning till före­ningar och företag.
   Vi vill skapa en bra resurs för dator­använ­dare – allt här är fritt för vem som helst att läsa och lära av.

Presentation av Kjell, Karin och Johan.

Dagens sudoku

Webbkarta

Viktigt om upphovsrätt

OBS!  SupportForum  OBS!

Hackare förstör vårt forum genom att fylla det med spam. Vi måste bygga ett nytt forum och tills vidare stänger vi det gamla.

Anslut dig i stället till vår e-postlista för datorsupport – se nedan.

Nybörjarsidan

En avdelning med hjälp för dig som nyligen har skaffat dator – och för dig som har haft dator en tid men ändå känner dig osäker.

36 datorskolor

Läs om våra datorskolor – om allt från windowsregistret och bildhantering till databaser och hemsidesbyggande.

E-postlista för datorfrågor!

Här kan vi ställa frågor om allt som har med datorer att göra.


Senaste nytt

Uppdaterat den 22 oktober 2008


Portabla program

Avdelningen med portabla program innehåller nu många nya program och fler är på väg. Här hittar du dessutom tips om hur du kan såväl packa upp installationsfiler utan att installera som skapa mer utrymme på minnespinnen.

De flesta programbeskrivningarna ger nu information om vilka windowsversioner som kan användas, samt om huruvida programmen skriver något till hårddisken och i så fall var.

Supportforum är stängt

Vårt supportforum har blivit hackat av spammare. Det kommer att ta litet tid att leta fram de ändringar som har gjorts, och vi väljer att stänga forumet tills detta är färdigt.

Du som vill ha hjälp med datorfrågor kan i stället .

Övrigt

Portabla program

Här handlar det om program som du lägger på ett USB-minne och bär med dig överallt. Du kan använda programmen på vilken dator som helst, utan att lämna spår efter dig! Lär dig hur man gör och hämta programmen – de flesta är gratis.

Lögnaktiga länkar

Trodde du att du gick säker för bedragare som via e-posten försöker lura dig att lämna ut lösenord, kontonummer och annan personlig information? Vi visar hur phishing-bedragare bär sig åt för att locka dig till farliga webbplatser och där förmå dig att tro att du befinner dig på en säker sida! Det här är nästan skrämmande läsning – men du får kunskaper som kan visa sig mycket nyttiga.

Variera textens utseende med klasser och pseudoklasser

Här visar jag några metoder för att med stilmallar ändra utseende på texterna. Välj Tips | Stilmallar i menyn till vänster, och "Variera texten" på den nya sidan.

Programtipsen uppdaterade

Avdelningen med programtips har fått en rejäl ansiktslyftning. Alla länkar är kontrollerade, många nya programtips har tillkommit och några program som i sina nya versioner är adware har plockats bort. Dessutom har det blivit lättare att hitta bland tipsen.

Hjälp för nybörjare

En speciell avdelning med hjälp för den som känner sig osäker vid datorn. Här förklarar jag sådant som kan kännas enkelt eller självklart för den som är van, men förvirrande eller rentav obegripligt för den som ännu inte har lärt sig.

Flytande lager med JavaScript

Gör ett flytande lager som följer med i scrollningen. Du kan bland annat använda det för att få en meny som följer med när besökaren bläddrar genom sidan. I menyn till vänster hittar du skolan under Skolor | HTML/Hemsidor | Flytande lager med JavaScript.

Spela musik med muspekaren (IE)

Med ett litet javaskript, en ljudfil och en bild kan du använda muspekaren för att spela upp musik och stänga av den igen – utan att något annat program öppnas.

Den här sidan hittar du från menyn till vänster under Tips | HTML. I den nya sidan väljer du Tips | Spela musik med muspekaren.

Visual Basic 6 och hemsidesskolor på CD

Visual Basic 6-skolan, ASP-skolan, SQL-skolan, kodbanken och ActiveX-kontroller på en CD.

Enanvändarlicens 240 kronor
Skollicens 2400 kronor

Göra hemsidor – alla hemsidesskolor samlade på en CD, tillsammans med tips, JavaScript, bakgrunder ...

Enanvändarlicens 340 kronor
Skollicens 3400 kronor

© SupportData.Net